top of page
Be mine fotografie (25)b.jpg

Danstherapie

Danstherapie, ook wel vaktherapie dans of creatieve therapie dans genoemd, is een prachtig eenvoudig medium. Aan de hand van bewegings- of dansopdrachten, spel, muziek of materiaal ga je in beweging. Beweging verbergt niets. Het laat zien wat er leeft, stagneert of blokkeert in een mens. Het brengt patronen, pijn en verdriet aan het licht.

De therapeut zal spiegelen, verwoorden en vormgeven wat de thema’s zijn zodat je zelf kunt gaan ervaren en voelen hoe je beweegt en handelt. Van daar uit kan er verandering op gang gebracht worden. Oud zeer kan een plekje krijgen, andere keuzes kunnen gemaakt worden, er komt meer bewustzijn naar jezelf op gang.

“We dance for laughter, we dance for tears, we dance for madness, we dance for fears, we dance for hopes, we dance for screams, we are the dancers, we create the dreams.”

 

-Albert Einstein-

Be mine fotografie (61)b.jpg

Doordat je lekker in beweging bent, kan de drempel om met danstherapie aan het werk te gaan lager zijn dan het kiezen voor een therapeut die verbaal met je aan het werk gaat. Het gaat er om dat je zelf gaat ervaren in beweging. Dit betekent veel bewegen natuurlijk, maar er is ook ruimte om te delen hoe je iets ervaren hebt en reflectiemomenten. Hierdoor komt er in de ervaring ook ruimte voor ontspanning en plezier. 

Voor danstherapie is het niet nodig dat je danservaring hebt. Affiniteit met dans is natuurlijk prettig voor jezelf. Bij danstherapie is iedereen welkom; jong, oud, ziek, gezond, man, vrouw of wanneer je een (bewegings-)beperking ervaart. 

Een danstherapie sessie duurt ongeveer 1 uur en vind in principe individueel plaats. Hoe lang een proces en dus de hele therapie duurt, is per persoon en per hulpvraag verschillend. De afspraken kunnen per week of met langere tussenpozen gepland worden. Soms krijg je een thuisopdracht mee.

Praktische informatie:

  • Een sessie van 1 uur kost €60,00 

  • Reserveer je meteen voor 5 sessies dan betaal je geen €300,00 maar €290,00

  • Danstherapie bij LOS in dans wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar

  • Danstherapie wordt gegeven op verschillende lokaties in Dordrecht. Neem contact op via het formulier of telefonisch voor meer informatie

  • Draag gemakkelijk zittende kleding in laagjes en sokken of blote voeten om op te dansen. Eet van te voren niet te zwaar.

bottom of page