top of page

Bij LOS in dans is de les geschikt voor iedereen met een chronische bewegingsbeperking en vermoeidheidsklachten. Er is in de afgelopen jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar wat dans kan betekenen voor mensen met deze beperkingen.

 

Uit deze onderzoeken is gebleken dat wekelijks dansen de lange termijn van de aandoening gunstig kan beïnvloeden. Wekelijks dansen zorgt ervoor dat je lichaam soepeler wordt en langer soepel blijft. Pijnklachten kunnen verminderen en de algehele conditie wordt beter. Tijdens een dansles ben je even geen patiënt, maar danser.

Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie.

Be mine fotografie (23)b.jpg
Be mine fotografie (5)b.jpg

Niet meer piepjong in het lichaam?

Af en toe vergeetachtig?

Af en toe eenzaam?

Wel jong in het hart en zin om te bewegen?

LOS in dans is het antwoord!

Er verschijnen in de media steeds meer artikelen, onderzoeken en filmpjes over het belang van bewegen. Bewegen is noodzakelijk voor iedereen en zeker wanneer je wat ouder wordtMet LOS in dans hebben we al deze fysieke voordelen in een pakket. Daarnaast stimuleert dansen de creativiteit en dus de geest. Door samen te dansen ontmoet

je andere, gelijkgestemden. Hierdoor is de drempel om te bewegen laag en het plezier groot.

Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie.

Danstherapie, ook wel vaktherapie dans of creatieve therapie dans genoemd, is een prachtig eenvoudig medium. Aan de hand van bewegings- of dansopdrachten, spel, muziek of materiaal ga je in beweging. Beweging verbergt niets. Het laat zien wat er leeft, stagneert of blokkeert in een mens. Het brengt patronen, pijn en verdriet aan het licht.

De therapeut zal spiegelen, verwoorden en vormgeven wat de thema’s zijn zodat je zelf kunt gaan ervaren en voelen hoe je beweegt en handelt. Van daar uit kan er verandering op gang gebracht worden. Oud zeer kan een plekje krijgen, andere keuzes kunnen gemaakt worden, er komt meer bewustzijn naar jezelf op gang.

Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie.

Be mine fotografie (25)b.jpg
Be mine fotografie (23)b.jpg

“In 2018 werd bij ruim 17.000 vrouwen borstkanker vastgesteld. Steeds meer vrouwen overleven de ziekte, maar houden klachten over als vermoeidheid, concentratieverlies, zenuwpijn in handen en voeten, stijve schouders en een verminderd zelfbeeld.” Zo staat dit geschreven in een artikel van het AD.

 

Dans is een uniek middel om hiermee aan de slag te gaan.

Er is in de afgelopen jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar wat dans kan betekenen voor mensen met verschillende klachten ontstaan vanuit de behandeling

tegen kanker.

Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie.

bottom of page