top of page

Nieuwsgierig geworden naar mogelijkheden?

 

Ik nodig je uit verder te kijken op mijn website of contact op te nemen

via het contactformulier. Bellen mag natuurlijk ook! Tot dans!

Over mij

Contact mij!

Bedankt voor de inzending!

“Je bent niet goed genoeg”.

Jarenlang tijdens de dansles kreeg ik het te horen. En toch bleef ik volhouden en dansen. Ondanks dat ik niet in het keurslijf paste. Het plezier dat ik uit het dansen haalde, woog niet op tegen de kritiek. Het heeft mij gemaakt tot de vrouw die ik nu ben.

 

Al op mijn 4e jaar, als klein meisje, wist ik dat ik wilde dansen. Gezien op tv en in het theater. Toen ik 5 jaar oud was, mocht ik op balletles. Later heb ik ook les gekregen in jazzballet en tapdansen. Ik werd aangenomen op de dansacademie, maar merkte dat die wereld mij niet paste. Ik volgde de danstherapie-opleiding, waar ik mijn eigen dans leerde dansen. Niet conform een keurslijf en regels, maar dansen vanuit mijn gevoel.

Na ruim 16 jaar dansles hing ik mijn dansschoenen tijdelijk aan de wilgen. Toen mijn 4-jarige dochter in 2012 op dansles wilde, begon het weer te kriebelen. Ik werkte een periode als danstherapeut met mensen met ASS problematiek en begon zelf weer met danslessen. In 2015 begon ik mijn eigen praktijk en in 2017 kon ik aan de slag als dans-docent bij Dance4Health. En vanaf daar voelde ik me echt danser.

 

Bij Dance4Health is iedereen even waardevol als danser, ongeacht wie je bent of welke lichamelijke beperking je hebt. Daar zijn alle mensen met chronische bewegings-beperkingen en de docenten dansers. DANSERS! Hier kwam mijn eigen LOSlaten, het loslaten van de overtuiging dat ik geen danser was, en wat gebeurde er… ik werd een “betere” danser omdat ik ontspannen kon dansen en er intens van genieten! 

Be mine fotografie (45).jpg

Dansen is fantastisch. Het is heerlijk om je lijf in beweging te zetten en vorm te geven aan de klanken die je hoort en de emoties die je voelt. Tijdens het dansen wordt het stil in mijn hoofd en kan ik (beperkende) gedachten loslaten. Alleen maar zijn. In het hier en nu zijn. Wetende dat het goed genoeg is. Dan ben ik gelukkig. En dat geluk gun ik iedereen.

Niet alleen met dansen stap je uit je hoofd je gevoel in. Met ademwerk gebeurt dat ook. Ademwerk is op mijn pad gekomen vanuit onze kinderwens. De wens voor een kindje was er, maar zwangerschap leek op dat moment onhaalbaar. Tijdens mijn eerste ademsessie wist ik meteen dat ik ook dit wilde delen met anderen. Wat een kracht gaat er van dit medium uit! In 3 maanden tijd heb ik met ademwerk zoveel LOS kunnen laten dat ik zwanger mocht raken. Inmiddels hebben wij 2 prachtige kinderen en mag ik ook anderen de kracht van ademwerk laten ervaren. Hoe rijk kun je zijn!

 

Waarom de naam LOS?
In LOS zit mijn visie dat ik jou als mens wil zien en jij jezelf mag zien en ontplooien. Maar in LOS zit nog zoveel meer wat uit de verf mag komen. Je mag oude overtuigingen LOSlaten, je mag Lekker Ontspannen Samen, je mag je haren LOSgooien, je mag LOSjes in het leven staan.

 

Mijn naam is Saskia Hanewinckel. Danstherapeut, ademwerker, moeder, partner, danser en levensgenieter.

bottom of page