top of page

Dansen met reuma, Parkinson, MS of andere chronische bewegingsklachten

LOS in dans staat voor Lekker Ontspannen Samen. Gelukkig komen er steeds meer berichten in de media dat dansen goed voor je is. Dansen geeft ontspanning, plezier, tijd voor jezelf. Maar dansen laat je ook ontmoeten en samenwerken. En daarnaast is dansen goed voor je lijf, je conditie, je mobiliteit en stabiliteit en geeft hersentraining! Toch is de drempel voor vele mensen om te gaan dansen hoog. Zeker wanneer je in je dagelijks leven beperkt wordt door een aandoening als Parkinson, reuma of MS.

““We can’t always choose the music life plays for us, but we can choose how to dance to it!”

 

-Author unknown-

Dan is er LOS in dans! Bij LOS in dans is de les geschikt voor iedereen met een chronische bewegingsbeperking en vermoeidheidsklachten. Er is in de afgelopen jaren veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar wat dans kan betekenen voor mensen met deze beperkingen. Uit deze onderzoeken is gebleken dat wekelijks dansen de lange termijn van de aandoening gunstig kan beïnvloeden. Wekelijks dansen zorgt ervoor dat je lichaam soepeler wordt en langer soepel blijft. Pijnklachten kunnen verminderen en de algehele conditie wordt beter. Tijdens een dansles ben je even geen patiënt, maar danser. Bij personen met een chronische bewegingsbeperking overheerst vaak wat er allemaal moet: oefeningen doen bij de fysiotherapeut, op tijd medicatie innemen, vele artsenbezoeken e.d. Tijdens de dansles mag je dit allemaal loslaten en bewegen met dat wat jou op dat moment past. Er wordt gewerkt vanaf een stoel met de mogelijkheid om ook staand te dansen, net wat ieder individu aankan. De eigen creativiteit wordt aangesproken en tevens is er het plezier om elkaar te ontmoeten in beweging.

Be mine fotografie (23)b.jpg

Nieuwsgierig? Kom Kennismaken!

Lokatie en Tijdstip

Woensdag 10.30 – 11.30

Dubbelsteynlaan West 74

Dordrecht

Om te kunnen voelen wat het dansen voor jou als danser doet, kun je 4 lessen komen proefdansen. Je betaalt dan €15,00 bij aanvang. Daarna kun je beslissen of je blijft dansen. Je partner of mantelzorger is tevens van harte welkom om mee te komen dansen, ook voor hem/ haar is beweging en ontspanning heel belangrijk! Voor partners is er een speciale partnerkorting.

Op een rijtje:

  • Proefmaand: €15,00

  • Lesgeld per maand: €35,00

  • Partnerabonnement: €60,00 (voor 2 personen)

 

Omdat continuïteit in beweging belangrijk is voor jou en je klachten, is er in principe het hele jaar door les, behalve 2 weken met kerst en oud en nieuw. Indien de docent afwezig is, zal er zoveel mogelijk voor vervanging gezorgd worden.

bottom of page